Quartararo kritičen do nekonstantnih komisarjev MotoGP na Portugalskem

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2023 .

Fabio Quartararo je po prvi dirki MotoGP 2023 udaril po komisarjih, ki so bili pri svojih odločitvah nekonstantni in niso upoštevali dogovorjenih sankcij.

Francoz je bil žrtev Joana Mira, ki ga je med prehitevanjem na sobotni sprint dirki zadel in poskrbel, da je izgubil pet mest, a se je uspel obdržati na svoji Yamahi in dirko končati na desetem mestu. Dirkač Honde je bil po dirki kaznovan s kaznijo podaljšanega kroga, kar pa ni bil slučaj v incidentu med Luco Marinijem in Eneo Bastianinijem, česar pa Quartararo ne razume.

“Ne, nimam pojma zakaj, saj je bilo rečeno, da če nekdo trči v drugega in povzroči izgubo časa, ali poškodbo, potem to pomeni kazen podaljšanega kroga,” je dejal Quartararo. “Joan je bil kaznovan. Žal mi je, da je Marini padel, toda poškodoval je drugega dirkača. Enei je polomil ramo in nič se ni zgodilo. Ne vem, kaj počnejo. To se mora spremeniti. To je bila glavna tema na sestanku, ki je trajal dve uri, potem pa se dogovora niso držali,” je bil jasen prvak sezone 2021.

Na dirki za VN Portugalske pa je prišlo do odmevnejšega trčenja med dirkači, ko je Marc Marquez na zaviranju v 3. ovinek storil napako in zadel Jorgeja Martina, nato pa še precej močneje Miguela Oliveiro. Martin je v incidentu utrpel zlom prsta na nogi, Oliveira pa bo zaradi posledic trka izpustil dirko v Argentini.

Marquez je bil za incident kaznovan z dvema podaljšanima krogoma, katero bo odslužil, ko se bo vrnil, namreč tudi sam zaradi zlomljenega prsta izpušča dirko v Argentini. “Bil je na meji,” je o Marquezovi napaki povedal Quartararo.

“Toda to se lahko zgodi komur koli. Bila je napaka. Vendar je razumljivo, da če hočeš do točk in si v ozadju, moraš tvegati. Na sprintu se delijo polovične točke, zato se moraš sam odločiti, kakšen pristop boš ubral. Sam raje nastopim na dveh dirkah, čeprav je večje tveganje pri dveh startih, saj je najbolj tvegan prvi krog dirke. Na koncu koncev je vseeno, saj smo tukaj zato, da dirkamo in nočem biti tisti dirkač, ki se pritožuje nad vsem.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj