Quartararo kaznovan za incident

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2022 .

Komisarji dirke so Fabia Quartararoja kaznovali za današnji incident s Aleixom Espargarojem. Francoza na dirki v Silverstonu čaka kazen dolgega kroga.

Aktualni svetovni prvak je ob poskusu prehitevanja Espargaroja v petem zavoju petega kroga padel ob tem pa v pesek izrnil še španskega dirkača. Ta je sicer ostal na motociklu a izgubil osem sekund v primerjavi z vodilnim Bagnaio ter zdrsnil na petnajsto mesto.

Francoski dirkač je pobral motocikel nadaljeval z vožnjo toda po ponovnem padcu v istem zavoju nekaj krogov za tem dokončno odstopil.

Espargaro na drugi strani se je do konca dirke z izjemno vožnjo prebil do četrtega mesta ter zaostanek v skupnem seštevku za Quartararojem zmanjšal na 21 točk.

Ta bo imel zaradi kazni po poletnem premoru v Silverstonu nekoliko težje delo.

Zanj je to sicer prva kazen po dirki v Barceloni, kjer so ga komisarji kaznovali zaradi odprtega kombinezona med dirko. Ob tem je bil današnji odstop prvi po dirki v Valenciji 2020.

Sam sicer ni razumel zakaj so ga v moštvu spodbudili, da po prvem padcu nadaljuje z dirko.

“Ne razumem zakaj so mi dejali naj nadaljujem, saj sem bil po postanku že krog za vsemi ostalimi. Na srečo se ob drugem padcu nisem poškodoval.”

“Espargaroju sem se po dirki takoj opravičil za incident. Zelo mi je žal, bila je povsem začetniška napaka. Glede na današnjo predstavo bi si zaslužil zmage,” je po dirki priznal Quartararo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish