Quartararo je vozil, kot da je zadnji krog in padel

Fabio Quartararo je prevzel krivdo za padca v Misanu.
Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2020 .

Fabio Quartararo je prevzel krivdo za padca v Misanu, saj je 19 krogov pred koncem dirke vozil, kot da bi bil zadnji krog.

Dirkač Yamahe je na začetku dirke padel s tretjega na peto mesto in nato za šest krogov obtičal za Maverickom Vinalesom. Ko je Španca prehitel pa je začel loviti Jacka Millerja na tretjem mestu, toda prednja guma je bila pregreta zaradi lova na dirkača Yamahe, zato je padel. V dirko se je sicer vrnil na zadnjem mestu, a je nato zapeljal v bokse, saj je sumil, da je prišlo do okvare pogonskega agregata. Mehaniki težav niso odkrili, izguba moči, ki jo je občutil pa naj bi bila posledica delovanja elektronike, ki preprečuje zdrs pogonskih koles. Ko se je vrnil na stezo je kmalu še enkrat padel, tokrat zaradi prehladne prednje gume. Za oba padca je prevzel krivdo. “Ko sem prehitel Mavericka, sem vozil na vso moč, da bi dohitel Jacka,” je pojasnil Quartararo. “Vozil sem, kot da bi bil zadnji krog, toda pred mano je bilo še devetnajst krogov. To je bila moja napaka. Ko sem lovil Mavericka se je prednja guma pregrela in tlak v njej je narasel.”

Quartararo je do dirke za VN San Marina vodil v točkovanju prvenstva, toda po odstopu in prvi letošnji ničli, je zdaj zdrsnil na drugo mesto, za Andreo Doviziosa, ki je dirko končal na sedmem mestu. Kljub temu pa na preostalih dirkah ne namerava voziti zgolj za točke. “Ne, na naslednji dirki bi se rad boril za zmago. Danes sem hotel preveč, saj je bilo zelo lahko voziti hitro, ko sem bil za Maverickom. Bil sem prepričan, da lahko vozim vsaj pol sekunde hitreje in v takšnem trenutku počasi izgubljaš živce, saj ga ne moreš prehiteti in te zadržuje. Ko sem ga prehitel, sem lahko vozil na polno, na žalost pa je bila prednja guma pregreta. Naredil sem napako,” je še dodal Quartararo, ki osem dirke pred koncem za vodilnim Doviziosom zaostaja za 6 točk.

Foto: Petronas SRT

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish