Quartararo je v ekipo Yamahe prinesel pozitivno energijo

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2021 .

Po mnenju sodelavcev v moštvu Yamaha je Fabio Quartararo v ekipo prinesel veliko mero pozitivne energije.

Po padcu Francesca Bagnaie v Misanu, ki je Ducatijevega dirkača izključil iz dirke in je Quartararu prinesel naslov svetovnega prvaka, ki je tako postal prvi francoski prvak v razredu MotoGP že v njegovem tretjem letu po prestopu v elitni razred.

Za Yamahino ekipo je to prvi naslov prvaka po zmagi Jorgeja Lorenza leta 2015, kar je za japonsko moštvo velik dosežek.

“Fabio (Quartararo) je prišel v ekipo, brez, da bi v razredu Moto2 posebej izstopal,” je za motorsport.com povedal šef mehanikov Diego Gubellini, ki Fabia spremlja že iz ekipe Petronas SRT.
“To je tudi zmanjšalo pritisk in mu dalo svobodo, da se je lahko osredotočil na razumevanje in prilagajanje motorju. To je bilo Yamahi v veliko pomoč. Quartararo je dirkač, s katerim je lahko sodelovati. Med drugim tudi zato, ker sprejme svoj del krivde, kadar je kriv. Ima miren značaj, je zelo vljuden in ni vzvišen,” o novem prvaku MotoGP pravi Gubellini.

Šef ekipe Yamaha, Lin Jarvis se strinja z njegovo oceno Quartarara in dodaja, da je mladi Francoz poleg odličnih vozniških spretnosti v ekipo prinesel veliko pozitivne energije.

Jarvis je tudi pojasnil, da Fabio, zaradi njegovega mirnega in prijaznega karakterja, na progi ne potrebuje sovražnikov, temveč le tekmece, da je lahko na stezi najboljši. Po mnenju Jarvisa je prav zato med sotekmovalci zelo priljubljen. “Njegova osebnost je njegova prednost,” dodaja šef ekipe.

Šef Quartararojeve bivše ekipe SRT, Wilco Zeelenberg, ki je delal z obema dirkačema pravi, da je v primerjavi z Lorenzom, Quartaro bolj odprt in prilagodljiv.
“Fabio je oseba, s katero je enostavno sodelovati. Lorenzo je vedel kaj hoče, drugo ga ni zanimalo. Fabio pa je zelo drugačen, odprt in zelo prilagodljiv. Seveda ima tudi on svoj ego, saj namreč ne mara izgubljati in želi premagati vse ostale, a hkrati pokaže veliko mero spoštovanja, kar je v danih okoliščinah zelo pomembno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish