Quartararo: Jack Miller je junak kvalifikacij v Dohi

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2021 .

Fabio Quartararo pravi, da je Avstralec Jack Miller junak kvalifikacij za VN Dohe, potem ko se je v uspel rešiti pred padcem v enem izmed najbolj strašnih trenutkov, kar jih je videl v karieri dirkača MotoGP.

Quartararo je vozil za Millerjem, ko je dirkača Ducatija skoraj vrglo z motorja v tretjem ovinku steze Losail. Kamere dogodka sicer niso ujele, ga pa je v živo videl dirkač Yamahe, ki pravi, da je bilo videti precej huje od podobnega dogodka na drugem treningu, najbolj impresivno pa je, da je Miller v naslednjem krogu odpeljal svoj najboljši čas.

“Zadovoljen sem s četrtim mestom,” je po kvalifikacijah povedal Miller. “Imel sem še en strašljiv trenutek, ki je bil še hujši, kot včeraj. Fabio ga je videl v živo. Vrnil sem se v bokse in odpeljal še en krog, katerega sem komaj ujel, zaradi izteka časa. V tretjem ovinku sem nekoliko popustil, saj smo imeli danes zelo malo oprijema, zaradi česar sem ostal brez dobre uvrstitve.”

“Kar se tiče Jacka, lahko rečem, da je bil to eden izmed najbolj strašnih dogodkov kar sem jih videl v MotoGP,” je dejal Quartararo. “Potem pa sem videl, da je v naslednjem krogu odpeljal boljši čas. Vse kar lahko rečem je, da ima “jajca”. Neverjetno se mi zdi, da je lahko odmislil dogodek in odpeljal tak krog. Po moje je junak dneva, saj je bil blizu grdega padca, vse skupaj pa je bilo videti strašno. Petkov trenutek, ki ga je imel, ni bil nič v primerjavi s tem, ki je trajal trikrat ali štirikrat dlje. Škoda, da ga niso posnele kamere, saj je bila to ena izmed najbolj atraktivnih rešitev, kar sem jih videl.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish