Quartararo izpustil testiranja MotoGP, Vinales najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2021 .

Maverick Vinales je bil najhitrejši na ponedeljkovem testnem dnevu, ki je v Jerezu sledil dirki za VN Španije. Dirkač tovarniške Yamahe je postavil čas 1:36.879 po 101 odpeljanem krogu, potem ko je testiranja zaradi posledic zdravstvenih težav izpustil njegov moštveni kolega Fabio Quartararo. Vinalesu je med maratonskim nabiranjem krogov ponagajala tehnika, zato se je moral enkrat ustaviti na stezi. V motorju njegove M1 je namreč zmanjkalo olja, zato pa je bil testni dan na kratko tudi prekinjen, zaradi tega pa testni program Yamahe ni utrpel večje škode.

Quartararo, ki je na nedeljski dirki ostal brez zmage, ko je ostal brez moči v desni roki, zato se je po dirki vrnil domov, kjer bo opravil posvet z zdravniki in se odločil o zdravljenju težav pred dirko za VN Francije v Le Mansu čez dva tedna.

Drugi in tretji čas sta dosegla dirkača Suzukija, Alex Rins pred aktualnim svetovnim prvakom Joanom Mirom, ki je tudi tokrat preizkušal prototip agregata za sezono 2022. Oba z Rinsom pa sta medtem preizkušala nastavitve za dirko v Le Mansu.

Med najhitrejšo peterico pa sta dan končala še Takaaki Nakagami, ki je za Hondo preizkušal vrsto novosti, med katerimi je bil tudi nov aerodinamični oklep, ki je precej spominjal na Yamahinega, ter Johann Zarco, ki je bil na Ducatiju hitrejši od dirkača Honde, Pola Espargaroja, ki je med 89 odpeljanimi krogi zabeležil še dva padca.

V najhitrejši deseterici so dan zaključili Miguel Oliveira, Luca Marini, Franco Morbidelli ter novi vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, Francesco Bagnaia.

Marc Marquez je na dirki v Jerezu čutil posledice sobotnega padca na tretjem prostem treningu, te pa niso izzvenele niti v ponedeljek, zato je osemkratni svetovni prvak odpeljal le sedem krogov, nato pa dan zaključil zaradi bolečin v vratu.

MotoGP testiranja, Jerez:

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj