Quartararo išče rešitve nevarnih težav z zavorami v Avstriji

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2020 .

Fabio Quartararo je pojasnil, da je na dirki v Avstriji imel nevarne težave z zavorami, ki so se na dirki ponovile tudi po ponovljenem štartu, kljub temu da so mehaniki zamenjali celoten zavorni sistem.

Francoz, je dirko začel s tretjega mesta in nato v šestem krogu padel na zadnje mesto, ko je v četrtem zavoju kroga moral zapeljati na izletno cono. Tudi v nadaljevanju dirke, ki je bila prekinjena zaradi grozljive nesreče Johanna Zarcoja in Franca Morbidellija, v katero sta bila skoraj vpletena tudi Valentino Rossi in Maverick Vinales, so se težave ponovile.

Kljub temu je Quartararo na koncu osvojil točke za osmo mesto, pri tem pa je obžaloval izgubo “lahkih” očk.

“Bilo je težko, saj smo imeli tehnične težave na prvi in drugi dirki. Na prvi sem zapeljal ravno v četrtem ovinku, ker so krog prej zavore postale mehke. Zaviral sem na istem mestu, kot ves konec tedna, a enostavno niso delovale. Ročko sem stisnil s štirimi prsti, ko sem poskušal upočasniti. Bilo je zares nevarno.2

Quartararo je pojasnil, da je težave z zavorami imel vse do konca dirke, pojavljale pa so se, ko je vozil za drugimi dirkači. Njegovo vodstvo v prvenstvu se je močno zmanjšalo, s tem pa se je otežil njegov boj za naslov prvaka. “Ne smemo si privoščiti, da takole izgubljamo lahke točke zaradi tehničnih težav.”

Dirkač Petronas Yamahe pa je priznal, da tudi brez težav višje od četrtega mesta verjetno ne bi mogel. “Težko rečem, če bi se borili za stopničke, saj je bila trojica, ki je končala na stopničkah, zares precej hitra. Nikoli ni lahko, toda bili smo dovolj hitri za prvo peterico. Mislim, da bi lahko bili na koncu četrti.”

Foto: Petronas

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj