Quartararo: Imel sem možnost za Top 5

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2019 .

Fabio Quartararo je po dirki priznal, da obžaluje zapravljeno priložnost na domači dirki, ki jo je zaključil na osmem mestu. Kot je dejal, ga je nekoliko slabši štart dirke stal uvrstitve med najboljših pet. Dirkač moštva Petronas je dobil jutranje ogrevanje pred dirko, še posebej impresiven pa je bil njegov ritem dirke. Prav zaradi tega je veljal ze enega glavnih favoritov za uvrstitev na oder za zmagovalce pred svojimi domačimi navijači.

Vse upe na to pa je pokopal že v prvih krogih dirke, ko je najprej storil napako v osemem zavoju ter z desetega mest zdrsnil na petnjasto. Podobna napaka se mu je nato pripetila še v četrtem krogu zaradi česar je padel celo na sedemnajsto mesto. Potem pa se je zbral in ponovno našel svoj ritem ter začel nizati najhitrejše kroge in se prebijal naprej. V cilj je prišel na osmem mestu z zaostankom 8,4 sekunde za zmagovalcem Marquezom.

Kljub impresivni vožnji v drugem delu dirke pa je na koncu nekoliko razočaran priznal, da ga je slab začetek dirke stal boja za najboljšo peterico.

“Zelo sem razočaran zaradi svoje slabega začetka dirke. Ob tem je bilo sprva zelo težko prehitevati, saj je bilo šest dirkačev pred menoj zelo skupaj. Kljub temu sem odpeljal zelo dober drugi del dirke. Zavedam se, da sem imel ritem za uvrstitev med najboljših pet. Osnovni cilj pred dirko je bil končati med osem najboljših in to nam je uspelo. Veliko sem se naučil o ravnanju s pnevmatikami  in že nestrpno pričakujem naslednjo dirko, da to znanje uporabim. Mugello je namreč zelo zahtevna steza. Zadovoljen sem z našim delom na moji domači dirki. Upam, da bomo tako nadaljevali tudi v Mugellu.”

Z osmim mestom na dirki je francoski dirkač pridobil tudi mesto v skupnem seštevku. Sedaj se kot najboljši novinec nahaja na dvanajstem mestu.