Quartararo: Hitri smo, toda naš ritem ni najboljši

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Fabio Quartararo: “Testiranja sem zaključil na vrhu, toda potrebno se je bolj osredotočiti na naš ritem.”

Fabio Quartararo je vse tri dni prvih predsezonskih testiranj v Maleziji zaključil na vrhu in to ne glede na to, da je uporabljal tako lansko kot letošnjo specifikacijo Yamahinega motocikla. Kljub temu pa mu verjetno njegove surove hitrosti ni potrebno dokazovati. Že v lanski krstni sezoni je namreč kar trinajstkrat dirko pričel s prve štartne vrste. Tako je tudi sam v teh dneh poizkušal večjo pozornost nameniti pripravi na dirko – simulacije. Vse to v želji, da bi se v svoji zadnji sezoni v moštvo Petronasa zapisal v zgodovino, kot prvi dirkač, ki je v Yamahinem pol-tovarniškem moštvo osvojil naslov svetovnega prvaka.

“Moji cilji so se nekoliko spremenili. Ni potrebno, da sem vedno najhitrejši na prostih treningih, ampak se osredotočiti na samo pripravo na dirko. Na teh testiranjih sem bil sicer prvi, toda več dela je potrebno posvetiti sami simulaciji dirk. Tu imamo namreč nekaj več težav. Vemo pa, da smo hitri, ko gre za čase na en hiter krog.”

Tako kot večina ostalih dirkačev se je tudi Francoz zadnji dan osredotočal predvsem na simulacije dirke. In čeprav je sam to počel predvsem v času, ko je bila steza najbolj razgreta, spolzka, torej v nekoliko zahtevnejših pogojih se zdi, da je njegov ritem vendarle nekoliko slabši od tistih najboljših –  Vinalesa, Rinsa, Aleixa Espargaroja, Joana Mira ter Marca Marqueza. Kljub temu pa je bil s svojim ritmom zadovoljen, saj je bilo to zanj prvič z novim motociklom.

“Opravljali smo predvsem po dvanajst krogov času najvišjih temperatur. Takrat večine ostalih ni bilo na stezi, saj tudi oprijem ni bil najboljši. Časi krogov so bili okoli 1:59 in 2:00, s čimer sem zadovoljen. Potrebovali bi še več časa, da bi lahko opravili več kilometrov ter se tako bolje spoznali z novim motociklom. Še vedno nisem 100% zadovoljen s svojim počutjem na motociklu. Z našim delom sem zadovoljen in zagotovo bomo v Katarju storili še korak naprej.”

Francoz optimističen glede manjšega napredka pri končni hitrosti

Kljub temu, da letos uporablja enako specifikacijo motocikla kot oba tovarniška dirkača pa je bil kar se tiče najvišje hitrosti še vedno v zaostanku v primerjavi z Vinalesom in Rossijem.

“Kot lahko vidimo smo še vedno precej za tistimi z najvišjo končno hitrostjo. Videli bomo kako bo s tem v Katarju, toda menim, da smo storili korak naprej v primerjavi z lanskim letom.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish