Quartararo gre v Jerezu na zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Fabio Quartararo je v soboto osvojil četrti zaporedni najboljši štartni položaj na dirkališču Angela Nieta v Jerezu, tako pa bo imel najboljše možnosti, da ujame še tamkajšnjo tretjo zaporedno zmago.

Francoz je lani zmagal na obeh dirkah, ki sta potekali na tej stezi, zato pred dirko velja za največjega favorita za zmago, osvojeni pole position pa ima po njegovih besedah tokrat boljši priokus, kot zadnji v Portimau, katerega je dobil, ko so komisarji izbrisali čas kroga sicer najhitrejšemu Francescu Bagnai. “Seveda, občutek je precej boljši! Danes smo zaradi čudnih pogojev in močnega vetra ne nekaj delih steze predvsem ciljali le na prvo štartno vrsto, kar nam je uspelo z najboljšim štartnim položajem.”

Kot na Portugalskem pa bo tudi tokrat dirko tik za njim začel Franco Morbidelli, ki bi, sodeč po simulacijah dirke, danes prav tako lahko posegel po visoki uvrstitvi. Oba dirkača Yamahe sta bila namreč precej hitra na srednje trdih gumah, ki bodo po mnenju Francoza izbira večine dirkačev. “Preizkusil sem mehko in srednje trdo gumo in mislim, da so srednje nekoliko boljše,” je pojasnil Quartararo. “Dovolj hitri smo za stopničke in celo zmago, toda ne smemo pretiravati, da se gume ne bodo obrabile prehitro. Dirka je dolga.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj