Quartararo: Dvoboj z Mirom za deveto mesto kot boj za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2020 .

Fabio Quartararo je priznal, da je danes med dvobojem z Joanom Mirom v zadnjem krogu dirke za VN Francije, prvič pomislil tudi na naslov svetovnega prvaka.

Quartararo in Mir sta imela kar nekaj težav na njuni prvi dežni dirki razreda MotoGP, zaradi česar sta zdrsnila v začelje in se nato spopadla v zadnjem krogu dirke. Oba sta se soočala s težavami z ogrevanjem zadnje dežne gume, Mir pa je ob tem precej mest izgubil, ko se je v prvem krogu izogibal padlemu Valentinu Rossiju.

Quartararo je med dirko zdrsnil vse do enajstega mesta, v zadnjem krogu pa ga je prehitel Mir, zdaj drugo uvrščeni v točkovanju prvenstva. Francoz je napad vrnil v zadnjem delu kroga in v cilj pripeljal na devetem mestu ter s tem vodstvo v prvenstvu povečal za eno točko, prav to pa je po besedah dirkača Petronas Yamahe botrovalo želji po premagovanju dirkača Suzukija.

“To je bilo prvič, da sem med dirko razmišljal o naslovu prvaka,” je priznal Quartararo. “Ko me je Joan prehitel sem se odločil, da mu ne bom preprosto sledil do cilja, zato sem močno zaviral v devetem zavoju in ga prehitel, ga zrinil nekoliko z idealne linije, saj sem tudi sam moral zapeljati z nje, ker sem bil prepozen na zaviranju. Ta dvoboj za deveto mesto je bil, kot boj za zmago. Bilo je zabavno in dal sem vse od sebe. Vsi bi radi osvojili letošnji naslov prvaka, tudi če trdijo, da temu ni tako. Bilo je zabavno, čeprav bi si želel dirko končati bolj v ospredju, toda to prehitevanje je bilo odlično.”

Francoz je priznal tudi, da je med dirko veliko tvegal, saj je vozil z nastavitvami za mokro stezo, katerih prej ni preizkusil. “Veliko smo tvegali. Ekipo sem prosil za velike spremembe nastavitev, saj sem imel na prvem treningu na motorju slab občutek. Izkazalo se je, da je bil na dirki s temi nepreizkušenimi nastavitvami boljši. Še vedno sem imel težave z ogrevanjem gum, vendar me je pred dirko predvsem skrbelo, ker teh nastavitev še nismo preizkusili.

To je bila moja prva dirka v dežju, prva dirka s temi nastavitvami, startal pa sem s prvega mesta, zato sem bil malce živčen,” je še dodal Quartararo, ki v točkovanju prvenstva zdaj vodi z desetimi točkami pred Mirom in 18 pred Andreo Doviziosom.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj