Quartararo dvoboj z Marquezom označil kot najboljši trenutek svojega življenja

Avtor prispevka: , objavljeno 15. septembra 2019 .

Fabio Quartararo je bil po dirki zelo zadovoljen z drugim mestom. Še posebej pa je užival v dvoboju z Marcom Marquezom, ki ga je kljub porazu označil kot najboljši trenutek svojega življenja.

Francoski dirkač je tokrat zelo dobro začel dirko s tretjega mesta in že na štartu ugnal Pola Espargaroja. V tretjem krogu pa po prehitevanju Vinalesa prevzel vodstvo. Edini, ki mu je uspel slediti je bil Marc Marquez s katerim sta si hitro nabrala lepo prednost pred zasledovalci. Odločitev o zmagi je padla v zadnjem krogu, ko sta se dirkača nekajkrat prehitela na koncu pa je prvi v cilj prišel aktualni svetovni prvak.

Kljub temu, da je za malenkost izgubil svojo prvo zmago v najelitnejšem tekmovalnem razredu je bil francoski dirkač zelo zadovoljen.

“Za menoj je izredno zahtevna dirka. Vedel sem, da bo Marquez poskusil v zadnjem krogu. Ni lahko, ko takšen dirkač vozi za teboj 20 krogov v razmaku 0,2 sekunde. Kljub njegovim pritiskom nisem storil večjih napak. Dobro je to, da me je prehitel že v prvem zavoju in sem lahko v četrtem vrnil manever. Za zmago sva se tako borila do zadnjih metrov.”

“To je bil najboljši trenutek mojega življenja in upam, da bo še več takšnih v nadaljevanju sezone.”

Quartararo ne obžaluje svoje strategije s katero je vodil praktično celotno dirko. Meni namreč, da bi se veliko težje boril za zmago, če bi že ob začetku spustil Marqueza spredaj in mu tako sledil.

“Danes je bilo najbolje, da sem bil spredaj. Vemo namreč, da zelo težko sledimo ostalim motociklom. Vsak motocikel namreč zahteva nekoliko drugačen stil vožnje. Če bi lahko ponovil dirko bi se odločil za enako strategijo.”

Za francoskega dirkača je bila to četrta uvrstitev na zmagovalni oder v letošnji sezoni s katero se je zavihtel na sedmo mesto skupnega seštevka. Ob tem je sedaj najboljši dirkač na ne-tovarniškem motociklu, 11 točk pred Jackom Millerjem in le 17 za Valentinom Rossijem.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish