Quartararo: Današnji poraz bolj boleč od Misana

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2019 .

Fabio Quartararo je po dirki priznal, da ga današnji poraz proti Marcu Marquezu v zadnjem zavoju boli bolj kot tisti v Misanu.

Dirkač Petronas Yamahe je z drugega štartnega mesta povedel dirko in vodil povsem do zadnjega kroga, ko ga je v tretjem zavoju ugnal novi/stari svetovni prvak. Francoz je želel vrniti manever v zadnjem zavoju, kar pa se mu ni izšlo in je tako v cilj pripeljal le dve desetinki za Špancem.

Kljub temu, da mu je Marquez že drugič letos odvzel zmago v zadnjem krogu dirke je bil dvajsetletni francoski dirkač zadovoljen s svojo predstavo.

“Ponosen in zadovoljen sem s svojo dirko. Kljub temu pa ta poraz nekoliko bolj boli kot tisti v Misanu. Tam namreč v zadnjem zavoju nisem storil ničesar. Danes sem vsaj poskusil. Ob prehitevanju nisem bil povsem prepričan ali bom lahko zaprl linijo. Takoj za tem je bil tik ob meni in ciljna črta je bila tik pred nama.”

“Poraz me nekoliko jezi, toda izjemen občutek se je celotno dirko boriti z dirkačem, ki je letos z izjemo Austina vedno stal na odru za zmagovalce.”

Kot je dejal med dirko ni pomislil, da bi spustil Marca predse ter tako načrtoval njegovo linijo. Na koncu pa je enostavno moral poskusiti z napadom, saj drugače ne bi mirno spal do naslednje dirke na Japonskem.

“Vedel sem, da moram nekaj storiti v zadnjem zavoju. Če ne bi poskusil z napadom ne bi mogel spati do naslednje dirke. Strategija je bila že pred dirko enaka kot v Misanu, to je da čim dlje ostanem v ospredju že od samega začetka.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish