Quartararo: Če bo dirka v dežju bo težko zadržati prvo mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2021 .

Fabio Quartararo je mnenja, da če bo dirka potekala v dežju bo Yamaha težko imela dovolj dober ritem, da bi zadržala prvo mesto na dirki. Kvalifikacije sta dobila predvsem na račun bolj suhe proge v zadnjem poskusu.

Francoz je dosegel svoj tretji zaporedni pole-position v sezoni 2021. Kar je izjemno in dokazuje, da je izjemno hiter v krogu na čas. Svoj ritem zna pokazati tudi na dirki, saj je v letošnji sezoni že zmagal. Za današnjo dirko ni prepričan ali bo lahko zadržal prvo mesto če bodo razmere mokre.

Skozi celotne kvalifikacije Yamaha ni kazala nekega potenciala, vendar se je na koncu kvalifikacij ko se proga malo posušila to spremenilo. Oba dirkača Yamahe sta dosegla izjemno hiter krog in ugnala vse konkurente.

Na kvalifikacijah sem se počutil dobro. Na začetku smo bili daleč in nismo bili prepričani v dober rezultat. Želim opazovati druge motoriste kako vozijo v dežnih razmerah. Imamo velik problem na pospeševanju proti drugim konkurentom. Če bo šlo za mokro dirko na prvem položaju žal ne bomo mogli ostati dolgo. Jack Miller, ki je v prvi vrsti je eden najboljših v teh razmerah in bo izredno nevaren. Od njega želim videti kaj dela drugače v teh razmerah in se kaj naučiti,” je dejal Fabio.

“Ko se pojavi dež in se proga razmoči nimamo dovolj pospeška iz izhoda iz ovinka zato je motor takrat nekonkurenčen. Dobro se počutim pri zaviranju in hitrosti v ovinku, toda ko se izsuši, je res težko. Ne vem za druge motoriste, vem pa zame, da je nemogoče, da se zares hitro nagnem motor v dežnih razmerah. Mislim da bo na dirki tempo Mavericka in Millerja res izjemen,” je še dodal Fabio.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish