Quartararo: Bil sem preveč jezen

Fabio Quartararo wheelie
Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2019 .

Fabio Quartararo se je ne drugem prostem treningu pred VN Nemčije močno razjezil, ko je z novo mehko gumo želel odpeljati najhitrejši krog, a je na stezi dohitel moštvenega kolega Franca Morbidellija. Nekaj trenutkov kasneje je dohitel še poškodovanega Takaakija Nakagamija in se vidno jezen pripeljal čez ciljno črto. Po treningu pa je vendarle priznal, da se je preveč jezil in da bi moral v takšnih situacijah ostati miren.

“To je najboljši del dneva, ko po vsem trudu in vloženem delu na koncu na motor namestiš nove mehke gume,” je povedal Fabio. “Žal pa nam ni uspelo odpeljati hitrega kroga. Bil sem preveč jezen. V takšnih situacijah bi moral ostati miren.”

20-letni Francoz je bil najhitrejši na prvem treningu, drugega pa je končal na tretjem mestu s tremi desetinkami zaostanka za Marcom Marquezom. S petkovim delom je bil zadovoljen, saj ni imel težav z nobeno izmed zmesi gum, toda čeprav je bil njegov tempo med simulacijo dirke dober, ni bil tako dober, kot tempo “Kralja Sachsenringa” Marqueza. “Ja moj tempo za dirko zgleda dober. Vemo pa tudi, da je Marquez zelo dober na tej njegovi stezi. Toda to je bil šele moj prvi dan na motociklu razreda MotoGP na tej progi, zato se že veselim analize podatkov, kjer bom videl, kje se lahko še izboljšam in kateri del motocikla lahko izboljšamo. Če najdemo še desetinko ali dve, bomo zelo dobri.”

Quartararo je pred nekaj tedni prestal operacijo desne roke, vendar pravi, da težav ta konec tedna niti ne čuti, pri čemer pomaga tudi konfiguracija steze. “Z roko je vse v redu. Za moje fizično stanje je ta proga ena izmed najboljših, saj jo sestavljajo večinoma levi ovinki, zato ne obremenjujem desne roke. Toda ni še popolnoma zdrava,” je še dodal.