Quartarara skrbi hitrosti “popolnega” Suzukija

Fabio Quartararo jmeni, da je Suzukijev motocikel letos popoln.
Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2020 .

Fabio Quartararo je priznal, da ga skrbi hitrost “popolnega” Suzukijevega motocikla GSX-RR, ki je po njegovem mnenju hiter na pospeševanjih iz ovinkov, na ravninah pa prav tako dosega visoke hitrosti.

Na dirki razreda MotoGP v Misanu je Joan Mir v zadnjem krogu napadel Valentina Rossija in ga premagal v boju za zadnje mesto na stopničkah, moštveni kolega Alex Rins pa ni bil daleč zadaj na petem mestu. Prva dirka v Misanu je bila precej izenačena, druga pa naj bi bila še nekoliko bolj, še posebej na račun torkovega uradnega testnega dne, ki je potekal na istem dirkališču.

“Skrbi me, ker sta Suzukijeva dirkača zelo hitra. Hitri so na ravninah in na pospeševanjih iz ovinkov, ko prehitevata,” je pojasnil Quartararo. “Mir je poln samozavesti, kar je za nas še dodatna težava, poleg njihovega popolnega motocikla, ki je lepo vozen, ima dober okvir pa tudi dovolj močan motor.”

S Francozom pa se ne strinja Mir, ki je poudaril, da Yamahini dirkači osvajajo najboljše štartne položaje, v Misanu pa je prav tako zmagal dirkač Yamahe. “Nisem vedel, da je Fabio vozil moj motor,” se je pošalil Mir. “Lepo je slišati nekoga, ki moj motor pozna bolje od mene. Kaj naj rečem. Seveda imajo drugi boljši motor od tebe. Toda on je tisti, ki osvaja najboljše štartne položaje, zmagovalec zadnje dirke pa je vozil Yamahin motocikel, zato mislim, da mi zares ni potrebno odgovarjati na njegove izjave,” je še dodal Mir, ki pa je vendarle potrdil, da imajo dober paket in da se na Suzukiju zelo dobro počuti, zato meni, da je pripravljen na boj.

Foto: Petronas

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish