Puščavski izziv: Stanovnik osmi na prvi etapi

Avtor prispevka: , objavljeno 6. aprila 2014 .

Prva etapa je postregla s 408 kilometrov dolgo, navigacijsko kar zahtevno preizkušnjo. Miran Stanovnik je na tretji kontrolni točki zasedal šesto mesto, v cilj pa pripeljal kot osmi. Zmaga na prvi etapi Samu Sunderlandu pred Marcom Como (oba KTM) in Paolom Goncalvesom (Honda).

Prva etapa na reliju Puščavski izziv v Abu Dhabiju je bila dolga 408 kilometrov, 290-kilometrska hitrostna preizkušnja pa je vsebovala vse elemente zahtevnih vztrajnostnih relijev. »Današnja etapa je bila zelo razgibana in raznovrstna. V nekaterih predelih smo vozili z zelo visokimi hitrostmi preko 170 kilometrov na uro, veliko pa je bilo tudi navigacijsko zahtevnega premagovanja sipin. V tem delu sem nekaj časa vzdrževal tempo z najhitrejšimi tekmovalci, a nato možnost za še višjo uvrstitev zapravil s padcem v mehkem pesku,« je prvo etapo, ki je tekmovalce zapeljala do oaze Liwa, komentiral osmouvrščeni Miran Stanovnik.

Pred njim so se zvrstili Sam Sunderland, Marc Coma (oba iz tovarniške ekipe KTM), Paolo Goncalves, Joan Barreda (oba iz tovarniške ekipe Honda), Jordi Viladoms, Mark Grams in Kuba Przygonski.

Jutrišnja etapa bo s 487 kilometri in 269-kilometrsko hitrostno preizkušnjo najdaljša na letošnjem reliju Abu Dhabi Desert Challenge.

 

vir: http://miranstanovnik.blogspot.com