Puig: Ohranjanje odnosov med Lorenzom in Marquezom bo izziv 

Avtor prispevka: , objavljeno 25. julija 2018 .

Vodja Hondinega moštva Alberto Puig je dejal, da bo eden izmed glavnih izzivov njihovega moštva v naslednji sezoni ohranjanje dobrega odnosa med obema dirkačema – Jorgejem Lorenzom in Marcom Marquezom.

 

Lorenzo se bo v naslednji sezoni preselil k Hondi, kjer bo zamenjal Danija Pedroso. Moštvo Honde bo tako v svojih vrstah imelo dva svetovna prvaka prvič po sezoni 1989. Kot je ob tem Puig razložil, da je bil razlog za podpis z Lorenzom ta, da si v moštvu vedno želijo imeti dva najboljša razpoložljiva dirkača, tudi če to pomeni napetosti med dirkačema.
“Razumevanje ekipe je takšno, da želimo imeti v svojih vrstah najboljše dirkače. To je naše načelo. Bila je priložnost, da podpišemo z Lorenzom in to smo izkoristili. Za druga moštva ne vemo kako to počnejo.”
“Za Hondo je zelo pomembno, da svojima dirkačema zagotovi kar najboljša motocikla. To seveda ni najlažje. Toda takšen je ta šport. Kot moštvo imamo radi izzive.”

 

Poleg ohranjanja dobrih odnosov med Lorenzom in Marquezom bo za Hondo izziv tudi pripraviti motocikel, ki bo ustrezal obema dirkačema, saj imata drugačen still vožnje. Tako so v moštvu zanikali govorice, da naj bi bil letošnji motocikel izdelan le po željah Marca Marqueza.
“Motocikel razvijamo tako za Marca kot za Danija in enako bo v naslednji sezoni. Seveda se bomo prilagodili tudi željam Lorenza.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish