Puig: Marquez je pokazal šampionski obraz, kmalu bo zmagal

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2021 .

Šef ekipe Repsol Honde Puig je dejal, da je Marc Marquez ponovno pokazal šampionsko vožnjo in bo kmalu ponovno zmagal po poškodbi in operaciji. Določen del dirke v Le Mansu je vodil in z vožnjo spominjal na najboljše čase.

“Nismo zadovoljni s končnim rezultatom, vendar smo veseli, ko nam je Marc pokazal svojo odlično vožnjo. Ni izgubljen po vseh teh težkih mesecih,” je dejal šef ekipe Puig.

Da je bila dirka flag-to-flag je Marquezu zelo ustrezalo, saj je v dežnih pogojih lahko mnogo bolj konkurenčen zaradi svojih izkušenj in predvsem zato, ker ne pride do tako velike obremenitve pri zaviranjih, saj njegova roka ni še v celoti sanirana. Na dirki je kazalo, da lahko pride do presenečenja, saj je Marc vodil že z lepo prednostjo. Potem pa je prišlo do napake in padca, ki ga je oddaljila od vrha. Nadaljeval je z vožnjo in skoraj prišel med deseterico nato je sledil ponoven padec in zaključil je z dirko.

Trenutno gre za najdaljše obdobje Honde brez zmage “19 dirk”. Zato so pri Hondi še toliko bolj veseli povratka Marca Marqueza. Španec trenutno za vodilnim Quartararojem zaostaja 64 točk.

“Ko se rodiš prvak boš vedno prvak. Danes je Marc v Le Mansu videl priložnost za zmago in celo s svojo fizično kondicijo je poskusil. Vodil je dirko, padel, nato pa znova sedel in bil spet najhitrejši dirkača progi. Škoda, da je spet padel, a njegov duh in moč volje, ki ju ima v sebi, sta neverjetna. Tisto, kar vas resnično določa, je vaš duh. Po vseh teh mesecih ni nikoli obupal. V Le Mansu smo lahko videli, da je videl, da ima priložnost za zmago, četudi v težkih okoliščinah,” je Puig povedal nekaj hvalnic na račun dobre vožnje Marqueza.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish