Puig: Honda mora ubrati drug pristop

Avtor prispevka: , objavljeno 16. julija 2022 .

Šef Hondine MotoGP ekipe, Alberto Puig pravi, da bodo morali v njegovem moštvu spremeniti pristop, če želijo končati obdobje brez zmag, v katerem se nahajajo.

Honda se je po poškodbi njihovega zvezdnika Marca Marqueza v Jerezu 2020 znašla v hudi krizi. Španec si je zlomil roko, sledile so komplikacije in občuten padec forme Honde. Marquez se je v 2021 sicer vrnil, a daleč od svoje stare forme, s katero je v preteklih letih več kot nadoknadil pomanjkljivosti Honde RC213V in posegal po zmagah. Šestkratni svetovni prvak MotoGP je lani sicer zmagal na treh dirkah, a je Honda zabeležila eno najslabših sezon, od kar nastop v razredu MotoGP, letos pa je bil padec forme japonskega proizvajalca še bolj očiten.

Honda, kateri so v preteklih letih očitali, da svoj motocikel gradi okrog Marqueza in s tem otežuje delo drugim dirkačem, je za letošnjo sezono sicer spremenila zasnovo svojega motocikla, s čimer so poskušali motor približati ostalim dirkačem. Toda poizkus izboljšanja oprijema zadnjega kolesa, ki naj bi bil največja težava v preteklih letih, ni obrodil sadov, vsaj pozitivnih ne, je pa prinesel novo težavo.

Prednji del motorja je postal sila nepredvidljiv in to je še bolj oteževalo delo dirkačem, vključno Marquezu, ki je nastopil na šestih dirkah letos in kot najboljši dosežek zabeležil četrto mesto v Španiji. Honda je na VN Nemčije, v odsotnosti Marqueza, prvič po letu 1982, ko so bojkotirali dirko v Franciji, dirkališče zapustila povsem brez osvojenih točk, Puig pa je pred poletnim premorom priznal, da bo potreben drugačen pristop.

“Naša sezona ni dobra,” je dejal. “Očitno nismo konkurenčni in moramo se izboljšati. To tudi poskušamo. Lahko iščemo pojasnila, dajemo dolga pojasnila, toda dejstvo je, da se moramo izboljšati in spremeniti svoj pristop. V naši zgodovini smo imeli več uspešnih trenutkov, kot neuspešnih, trenutno pa se nahajamo v slabem obdobju. Honda se nikoli ni predala, tudi tokrat se ne bomo. Verjetno pa bomo spremenili način razmišljanja, ključno pa je, da ne obupamo pri iskanju boljših rešitev.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish