Psihična prednost pred Lorenzom je ključna

Avtor prispevka: , objavljeno 16. julija 2015 .

Valentino Rossi, vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva MotoGP je prepričan, da je na zadnjih dveh dirkah v Assnu in Sachsenringu pridobil ključno psihično prednost pred moštvenim kolegom in najbližjim zasledovalcem v boju za letošnji naslov prvaka, Jorgejem Lorenzom.

36-letni Rossi je v Assnu z zmago končal niz štirih zmag Lorenza, v Nemčiji pa je Italijan prav tako dirko končal pred moštvenim tekmecem, pa čeprav na tretjem mestu.

“Ključno je bilo premagati Jorgeja vsaj na eni od teh dveh dirk,” je dejal Rossi, ki ima pred Lorenzom 13 točk prednosti.

“Za njim so štiri dirke, kjer je bil neulovljiv in je nadoknadil veliko točk. Moj dvig forme se je začel v Barceloni, kjer sva ubrala drugačen pristom. Tam sem se tudi nekoliko prestrašil saj smo pridobili le pol sekunde. Čeprav sem na Sachsenringu pridobil le tri točke, so te zelo veliko vredne v psihološki bitki.

Jorge je letos zelo močan. Odpeljal je štiri popolne dirke, zato je pomembno da občuti pritisk, saj se mora zavedati, da mu letos kljub vsemu ne bo lahko.”

Sedemkratni prvak pa se zaveda, da v boju za naslov še ne sme odpisati niti Marca Marqueza, saj napoveduje da se bo o naslovu odločalo šele na zadnji dirki, zaradi česar ima Španec dovolj priložnoati, da nadoknadi 65 točk zaostanka.

“Bitka za naslov bo potekala vse do zadnje dirke, pri tem pa si ne smemo privoščiti, da bi podcenjevali Marqueza, ki se še lahko zavihti na vrh,” je opozoril Italijan.

Foto: MotoGP

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo