Prvič po letu dni na VN Indije obe Hondi v Q2

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2023 .

Oba dirkača moštva Repsol Honda sta se s pomočjo dobrih časov na drugem treningu MotoGP v Indiji uvrstila v drugi del kvalifikacij, česar nismo videli že vse od VN Japonske 2022. Toda dirkača japonskega moštva sta pojasnila kje tiči razlog za boljšo formo.

Po besedah Marca Marqueza niti ne gre za boljšo formo, temveč za dejstvo, da so se dirkači šele prvič vozili po dirkališču Buddh International, zaradi česar so na vrhu razpredelnice časov pristali bolj nadarjeni dirkači.

Izkušeni Španec zato pričakuje, da se vrstni red tekom dirkaškega vikenda spreminjal, ko se bodo dirkači privajali na novo stezo. “Za nami je dober dan,” je povedal. “Sam sem eden izmed tistih dirkačev, ki hitro najdejo meje na stezi, kadar pridemo na novo prizorišče. Zjutraj je bilo boljše, popoldan pa smo že imeli več težav, saj se je stanje steze izboljšalo. Pričakujem, da bomo jutri imeli še več težav. Dal bom vse od sebe, vendar mislim, da se bomo jutri vrnili na bolj realno področje. Vozim enak motor, kot v Portimau, le z drugačnimi nastavitvami, na vrstni red pa je danes vplivala tudi vrsta izbrisanih časov zaradi rumenih zastav. Imel sem srečo, saj sem vozil za Bezzecchijem, nekaj dirkačem, ki so imeli boljše čase, pa so le te na koncu izbrisali.

Naš cilj je, da se na kvalifikacijah uvrstimo nekam v prve tri vrste, na sprint dirki pa bi rad končal med prvo deseterico.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj