Prvi odstop za Premrla

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2014 .
Med 28-30.08.2014 se je Grega Premrl s sovoznikom Gregorjem Brešrom  udeležil 50.Rally del Friuli Venezia Giulia (rally Alpi Orientali) ki je potekal v mestu Cividale blizu Udin v Italiji.
V petek je bil na sporedu prvi del rally-ja s petimi hitrostnimi preizkušnjami. Najbolj zanimiva je bila 5 HP tako imenovani Superspecial v centru mesta Udin kjer se je zbralo nekaj 1000 gledalcev. Grega in Gregor sta prvo polovico rally-ja zaključila uspešno in napovedala boj za najvišja mesta v Mitropa pokalu in svoji skupini R3T.
V soboto dopoldne se je začel drugi del rally-ja  s preostalimi Šestimi hitrostnimi preizkušnjami. Grega in Gregor sta iz preizkušnje v preizkušnjo napredovala in kazala dobre vožnje dokler nista prišla v cilj 8 HP in opazila da jima gori dirkalnik. Na veliko srečo sta hitro posredovala in tako preprečila najhujše – uničen dirkalnik.
Sprva je kazalo, da se bo posadka lahko vrnila v boj za najvišja mesta, vendar po pregledu mehanikov v boksih se je ekipa odločila raje odstopiti  kot pa reskirati.
Grega: “Rally Alpi Orientali je moj najljubši rally, zato sem se nadejal dobrega rezultata. Dobro mi je šlo vse do 8 HP ko se je 5km pred ciljem zeačelo kaditi, vendar ni bilo nič kaj strašnega dokler nisem pripeljal v cilj. Šele takrat se je zaprav vžgalo in še dobro da sva z Gregorjem dobro in hitro odreagirala. Po tej HP so bili na vrsti boksi kar me je veselilo saj sem vedel da imam odlično ekipo mehanikov. A na žalost niti odlična ekipa mehanikov ne pomaga ko veš da moraš odstopiti zaradi poškodovanega rezervoarja . Se vidimo na naslednjem rally-ju Nova Gorica.”
(vir: http://www.gregapremrl.com/)

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Uroš Modlic

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish