Prvi kilometri v novem dirkalniku odgnali dvome

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2015 .

Tim Novak in Uroš Ocvirk sta na nemškem reliju za svetovno prvenstvo popisala progo in se na uradnem testiranju (tako imenovanem Shakedownu) tudi prvič srečala z dirkalnikom Ford Fiesta R2T ter tekmeci. Prvi vtis? Odlično!

»Shakedown sem odpeljal petkrat in, čeprav smo preskušali kombinacijo različnih gum, bil vsakič hitrejši. Čeprav sploh nismo gledali na dosežen čas, saj sem prvič peljal Fiesto in gume DMACK, sem se na koncu uvrstil v zlato sredino. Največ rezerve je seveda v hitrih ovinkih, vendar bo dirka še dolga in bilo bi neumno, če bi že v prvih kilometrih zletela s proge,« je iz Nemčije sporočil Tim.
Povedal je še, da je lega Forda Fieste R2T, s katero bo nastopal v pokalu DMACK Fiesta Trophy, skoraj boljša kot pri Škodi Fabii R2, motor pa lepo vleče od 4.000 do 7.000 vrtljajev. »V bistvu je Fiesta zelo podobna dirkalniku, ki sem ga vozil zadnja leta, in tudi pomisleki glede privajanja na litrski turbomotor so se izkazali za neupravičeni. Motor ima celo več uporabnih vrtljajev, saj ga ni potrebno tako kot pri atmosferski Fabii priganjati v najvišje vrtljaje.«
Poudaril je še, da so mu hitrostne preskušnje zelo všeč, saj so tudi zelo podobne slovenskim, da pa je hkrati vesel, ker cesta ni tako ‘razrita’, kot je kazala slika iz številnih posnetkov iz notranjosti dirkalnikov, ki si jih je ogledal pred dirko. Razen slavne HP Panzerplatte, ki je sicer zelo zanimiva, vendar s slabšo podlago, zato bo pri gumah prav gotovo zahtevala svoj davek.

Foto: Uroš Modlic