Prvi dan zadnjih predsezonskih testiranj na vrhu Vinales

Avtor prispevka: , objavljeno 1. marca 2018 .

Maverick Vinales je postavil najhitreši čas prvega dne zadnjih testiranj v Katarju. Španec je tako kot lansko leto, tudi letos na zadnjih testiranjih pred prvo letošjno dirko postavil najhitrejši čas testiranja in to na dirkališču, kjer je lani osvojil najboljši štartni položaj in nato bil tudi najhitrejši na dirki. Po zanj zelo zahtevnih in ne preveč uspešnih prejšnjih testiranjih v Maleziji in na Tajskem je tako le pokazal dvig forme. V celotnem dnevu testiranj je opravil 64 krogov, njegov najhitrejši krog pa je meril 1:55.053. Najhitrejši čas je postavil pribljižno dve uri pred koncem, ko je izboljšal čas do tedaj vodilnega Jorgeja Lorenza. Viniales je sicer večino dneva prebil izven najboljše deseterice. Drugi čas je postavil Andrea Dovizioso z Ducatijem, ki za Špancem zaostal 0.051 sekunde, tretjega pa njegov rojak Andrea Iannone na Suzukiju. Četri je bil Johann Zarco, peti pa Jorge Lorenzo.
Drugi Yamahin tovarniški dirkač Valentino Rossi je dan zaključil na sedmem mestu, potem ko je postavil povsem identičen čas, kot šesto uvrščeni Alex Rins.
Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je dan zaključil na desetem mestu, njegov moštevni kolega Dani Pedrosa je potem, ko je padel kar dvakrat postavil enajsti čas. Od letošnjih novincev je bil danes najboljši Japonec Takaaki Nakagami na štirinajstem mestu. Prvi deset dirkačev je bilo znotraj pol sekunde.

Dirkači bodo v Katarju testirali do nedelje, ko bo na sporedu zadnji dan letošnjih predsezonskih testiranj.