Prve težave za McLaren Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2014 .

Rezervni dirkač McLaren Honde, Stoffel Vandoorne je v Abu Dabiju v prvem dnevu testiranj v celem dnevu odpeljal le tri ogrevalne kroge, saj se je moštvo soočalo s težavami z elektroniko. Dopoldan McLaren Honda svojega dirkalnika sploh ni poslala na stezo, saj so podrobno preverili vse sisteme, ko pa so se popoldan vendarle odpeljali iz garaže, so se soočili s še več težavami.

Šlo naj bi za težave z ozemljitvijo dirkalnika, kakor je pojasnil Eric Boullier:”Soočasmo se s težavami glede ozemljitve električne napeljave. Najmanj kar se lahko zgodi je, da se stopijo električni kabli, toda prav hitro bi se lahko poškodovala tudi nadzorna enota.”

“Vsekakor je bolje, če se to dogaja tukaj, novembra, kot pa prihonje leto v Jerezu,” je pojasnil Vandoorne. “Vsi krogi, ki jih bomo odpeljali tu, bodo zelo dragoceni, saj bomo imeli potem še dva meseca časa za odpravo morebitnih težav.”

McLaren se je sicer znašel v zaostanku, saj novega motorja še niso preizkusili pri polni moči. “Za danes smo upali na nekaj več krogov, kot le tri, toda že ponoči smo imeli težave, zaradi katerih smo dopoldan ostali v garaži. Če bomo jutri odpeljali kaj več kot tri kroge bo to kar lepo. Namen tega testiranja je, da vidimo, kako skupaj delujejo Hondine in McLarnove komponente, tudi člani ekipe. Tokrat smo prvič skupaj na stezi zato so postopki drugačni,” je povedal Vandoorne, ki je dejal, da ima Hondin šestvaljnik drugačen glas, kar morda napoveduje večjo moč. “Zvok je drugačen. V dirkalniku je prav prijeten. Ne vem sicer, če ima to kaj opraviti z močjo, toda pravijo, da če ima lep glas ima tudi veliko moči.

V teh treh krogih sem že lahko podal nekaj povratnih informacij, toda sprva smo vozili z zelo omejenim motorjem, tako da do polne moči motorja še nismo prišli. To nas še čaka, a v tem trenutku je težko oceniti.”