Prvak WSBK Jonathan Rea v MOTOGP namesto Valentina Rossija?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2021 .

Šestkratni svetovni prvak prvenstva Superbike Jonathan Rea kljub veljavni pogodbi s Kawasakijem ni zanikal možnosti, da se v prihodnji sezoni preizkusi v razredu MotoGP, kamor naj bi po nekateri govoricah prestopil kot član ekipe Petronas SRT.

Maverick Vinales je predčasno zaključil sodelovanje z Yamaho in bo tovarniško moštvo zapustil ob koncu leta. Vse bolj verjetno je, da bo njegovo mesto zasedel dirkač ekipe Petronas SRT, Franco Morbidelli. V primeru, da se od malezijskega moštva poslovi tudi Valentino Rossi, ki bi lahko končal kariero, oziroma prestopil v svoje moštvo VR46 Ducati, bo ekipa pred naslednjo sezono potrebovala kar dva dirkača.

Rea je v sezoni 2012 že dirkal na dveh dirkah MotoGP, ko je pri Hondi nadomeščal Caseya Stonerja, od takrat pa je dobil že kar nekaj ponudb za prestop, a je Britanec vztrajal pri sodelovanju s Kawasakijem v WSBK. Lani je podpisal novo pogodbo, ki naj bi veljala vsaj dve sezoni, kljub temu pa Rea ne izključuje možnosti, da se po letošnji sezoni in morebitnem sedmem naslovu prvaka Superbike, preseli v tabor MotoGP ekipe Petronas SRT.

Jonathan Rea je v razredu MotoGP s Hondo nastopil že leta 2012, ko je nadomeščal Caseya Stonerja, zdaj pa se spogleduje s stalnim prestopom.

“Prestop v MotoGP je vedno v mojih mislih, saj trenutno vozim najboljše in tudi na splošno sem na vrhuncu kariere, zato nikoli ne reci nikoli,” je povedal 34-letni Rea.

Poleg Ree pa sta kandidata tudi Toprak Razgatlioglu in Garret Gerloff, čeprav sta oba z Yamaho podpisala novi pogodbi za nastopanje v WSBK. Gerloff naj bi v pogodbi imel klavzulo, ki mu dopušča predčasno prekinitev, če bo dobil ponudbo iz MotoGP, te pa, kakor sam pravi, za zdaj še nima. “Nimam nobene ponudbe,” je povedal Američan. “Za moštva je to težka odločitev, toda edina ponudba, ki sem jo dobil, je bila Yamahina, za nastop v WSBK. Z veseljem sem jo sprejel, saj se pri njih odlično počutim, bil pa je tudi edina ponudba.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish