Prva predstavitev F1 dirkalnika 2021: McLaren MCL35M

Avtor prispevka: , objavljeno 15. februarja 2021 .

Moštvo iz Wokinga bodo od letošnje sezone dalje poganjali Mercedesovi motorji, zaradi česar se novi dirkalnik imenuje MCL35M. Za njegovo obliko je bil zadolžen tehnični direktor James Key, v osnovi pa gre za evolucijo lanskega dirkalnika, upoštevajoč prilagoditve, ki so bile nujne zaradi zamenjave Renaultove pogonske enote z Mercedesovo.

Pri McLarnu so se zaradi pandemije novega koronavirusa v minulih mesecih soočali s številnimi logističnimi težavami, saj ima moštvo bazo na Otoku, uporablja pa Toyotin vetrovnik v nemškem Kölnu.

Letošnji McLarnov dirkalnik MCL35M se vizualno od predhodnika ne razlikuje veliko. Največja sprememba se je zgodila pod pokrovom, kjer je Renaultov motor zamenjal Mercedesov agregat.
Letošnji McLarnov dirkalnik se vizualno od predhodnika ne razlikuje veliko. Največja sprememba se je zgodila pod pokrovom, kjer je Renaultov motor zamenjal Mercedesov agregat.

Kot prvi se je predstavil Lando Norris, ki je zdaj že tretje leto član McLarna, zato je mnenja, da mora prevzeti bolj vodilno vlogo v ekipi, hkrati pa se zaveda, da je z Danielom Ricciardom dobil hitrega moštvenega kolega, ki ima veliko izkušenj.

Zanimivo je dejstvo, da je Daniel Ricciardo prvi avstralski voznik za volanom McLarnovega dirkalnika, tudi zato, ker je ustanovitelj ekipe Bruce McLaren, po rodu Novozelandec, iz istega konca sveta. Ricciardo je v nedavnem intervjuju povedal, da je McLaren njegova doslej najboljša možnost za osvojitev naslova svetovnega prvaka. Če bi mu to uspelo, bi postal osmi dirkač ekipe iz Wokinga, ki se okitil z naslovom prvaka.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1361399638209740804

Novi McLaren MCL35M je v primerjavi z lanskim dirkalnikom nekoliko bolj kompakten v zadnjem delu, kar je posledica menjave pogonske enote, prav tako je večina sprememb omejena na zadek dirkalnika, vključno z difuzorjem in zadnjim krilom. Glede samih barv so pri McLarnu ostali zvesti oranžno-modri kombinaciji, čeprav so nekateri napovedovali, da bi lahko zaradi močnejše povezave s sponzorjem Gulf Oil povzeli tudi barve omenjenega pokrovitelja.

Na sami predstavitvi dirkalnika ni bilo, saj so ga že odpeljali v Silverstone, kjer bo jutri moštvo oddelalo snemalni dan.

Galerija: McLaren MCL35M

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj