Proizvajalci obrnili hrbet novim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2018 .

Pogajanja o izgledu novih pogonskih agregatov za sezono 2021 in naprej, so naletela na prepreko, saj so proizvajalci motorjev novim pravilom obrnili hrbet, tik pred končno potrditvijo novega pravilnika. Dirkalnike formule ena naj bi od sezone 2021 poganjali motorji, na katerih ne bi bilo več hibridne enote MGU-H. Toda po zadnjem sestanku Strateške skupine so proizvajalci izrazili željo, da bi še naprej obdržali trenutni izgled motorjev, vključno z MGU-H, saj se prvenstvu s sezono 2021, vsaj za zdaj, ne bo priključilo nobeno novo moštvo, kar je bil povod za oblikovanje novega pravilnika.

Porsche je bil prisoten na vseh sestankih glede novih pravil, a se za zdaj še niso odločili, da bi se pridružili prvenstvu formule ena, tudi zaradi škandala s prirejanjem emisij, ki pretresa volkswagnovo družino.

Tudi Aston Martin se je zanimal za vstop v F1, a se tudi oni držijo ob strani, poleg tega pa je njihov vstop v karavano manj verjeten zaradi novo podpisanega sodelovanja med Red Bullom in Hondo.

Proizvajalci tako ne vidijo razloga, zakaj bi vlagali dodatna finančna sredstva v razvoj drugačnih pogonskih enot, če na obzorju ni novih proizvajalcev ali moštev. So pa kljub temu pripravljeni sprejeti kompromise, s katerimi bi izboljšali zvok motorja, kakor so tudi pripravljeni na standardizacijo nekaterih delov pogonskih enot, ter spremembe na področju porabe goriva, s čimer bi se povečala moč motorjev.