Priprave na vrhuncu, prvi »ogrevalni« dirki že v žepu

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2016 .

Motokrosist v MXGP Klemen Gerčar, ki tudi v novo sezono vstopa z lastno ekipo 62Motosport, je v Italiji odpeljal prvi pripravljalni dirki, pri katerih pa ni bilo v ospredju doseganje rezultatov ampak testiranje novih sestavnih delov motocikla.  Prav tako se Lukovčan pospešeno pripravlja tudi v okviru ekipe, kateri se je pridružil še en slovenski motokrosist Matic Žitnik, ki b nastopal v dirkah v Sloveniji in nekaterih izbranih dirkah v Evropi. Oba bosta seveda nastopala v novi sezoni s Husqvarninimi motocikli, pri čemer bo Klemen deležen še malce večje podpore matične tovarne.

»Letošnji motocikel je precej boljši, je tudi veliko lažji, tudi m smo izboljšali veliko stvari, seveda nismo še na isti ravni kot tovarniška tehnika, a počasi napredujemo. Letos sem izredno zadovoljen s pripravami, v ekipi smo povečali število sodelavcev, ki mi pomagajo na vsakem koraku. Napredek je iz treninga v trening očiten, kar je najbolj pomembno. Prva dirka, na kateri bova nastopila skupaj z Maticem, bo 13. marca na dirki v Sloveniji, tega se zelo veselim, saj se bo nato začela sezona zame po Evropi. Vem, da bo naporno, a se veselim novih izzivov,« je povedal Klemen Gerčar.

Tako bo ekipa 62Motosport letos nastopala na evropskem delu prvenstva MXGP, v Nemčiji na pokalu ADAC ter seveda v Sloveniji. Klemnova prva dirka v MXGP bo torej na sporedu 28. marca v Valkenswaardu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish