Princ Albert namignil na spremembe steze v Monaku

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2018 .

V monaški kneževini ta čas potekajo zajetna dela, vredna okrog dveh milijard evrov, s katerimi bo Monte Carlo pridobil nekaj več kopnega, to pa bi lahko sprožilo tudi spremembe legendarne steze, po kateri dirka Formula ena. Kneževina bo zasula morje in tako pridobila novih 15 arov kopenske površine, dela pa se odvijajo tik pred začetkom predora, skozi katerega vsako leto drvijo dirkalniki na VN Monaka.

Projekt naj bi bil končan leta 2025, novo okrožje pa se bo imenovalo Portirjev zaliv, kjer bodo seveda zrastli visokocenovni stanovanjski objekti, poleg pa bo tudi nekaj javnih površin, park ter majhna marina. Princ Albert pa je namignil, da bo novo nastalo ozemlje morda služilo tudi kot dodatni del slavne zavite steze v Monaku.

“Vedno iščemo možnosti, da bi stezo podaljšali, zato bo o tem vredno razmisliti zdaj, ko širimo svoje ozemlje,” je povedal princ Albert. “Za zdaj načrti še ne obstajajo, se pa poraja ta možnost. Ne trdim, da se bo sprememba poteka steze dogodila, toda nekoč bomo sedli za mizo in poskušali najti način, kako izboljšati obstoječo progo in jo morda narediti malce bolj zahtevno. Monaška dirka je tako dolgo del tega športa, da si sezone brez VN Monaka sploh ne predstavljam. Tudi razni partnerji, povezani s Formulo ena, nikdar ne oklevajo, ko prejmejo vabilo na našo dirko in to zagotovo nekaj pomeni,” še dodala princ Albert.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish