Prihodnost Monze negotova

Avtor prispevka: , objavljeno 21. avgusta 2018 .

Padec v prodaji vstopnic za dirko v Monzi je pod vprašaj postavil prihodnost dirke, saj trenutna pogodba poteče naslednje leto. Dirka v Monzi je leta 2016 po precej dolgotrajnih pogajanih podpisalo kratkoročno pogodbo za gostitev dirk Formule 1, ki pa se izteče v naslednji sezoni. Kljub nekoliko boljši formi Ferrarija v zadnjih letih to še vedno pritegne dovolj zanimanja navijačev za ogled dirke. Angelo Sticchi Damiani predsednik Automobile Club d’Italia je nedavno dejal:
“Leto nazaj je Vettel na poletni odmor odšel v vlogi vodilnega v skupnem seštevku, letos je v vlogi, ko mora napadati. Moja želja je, da bi se letos v nadaljevanju zgodilo ravno obratno kot lansko leto.”

Padec prodaje vstopnic tako pomeni veliko finančno breme za organizatorje dirke in Damiani je prepričan, da je prihonost dirke zelo negotova, če se ne bodo cene za odkup pravice gostitev dirke, ki jo morajo ogranizatorji plačati Formuli 1 znižala.
“Lansko leto smo imeli precejšno izgubo in letos ne pričakujemo nič drugega. Tako na dolgi rok ne gre. Chase Carey mi je vedno dejal, da si Formule 1 brez Monze ne zna predstavljati in čaz štiri leta bomo praznovali njeno stoto obletnico. Glede tega sva se strinjala toda upoštevati moramo tudi dejstva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish