Prihodnost Grosjeana ni vprašljiva – Haas 

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2018 .

Vodja ekipe Haas Gunther Steiner je dejal, da prihodnost Romaina Grosjeana v ekipi ni ogrožena, kljub nesrečama na zadnjih dveh dirkah. Francoski dirkač se je najprej med varnostnim avtomobilom zaletel v zid na dirki v Azerbajdžanu, nato pa je povzročil nesrečo tudi v Španiji. Zaradi zadnje povzročene nesreče bo dirko v Monaku štartal s treh mest nižnjega mesta od tistega, ki si ga bo priboril na kvalifikacijah.
Steiner je dejal, da zaradi tega v ekipi ni bilo nobenih pogovorov o njegovi prihodnosti v ekipi.
“O tem sploh nismo govorili. Ko ima nekdo dve slabi dirki ni potrebno začeti takoj špekulirati o čemerkoli. Edino kar moramo storiti je, da pomagamo Romainu priti na nivo dirkanja, ki ga je sposoben. Vsi vemo, da on zelo sposoben dirkač.”
“Jaz nisem oseba, ki bi nagnal vsakega takoj, ko malo pade v formi. To namreč ni pošteno. Seveda pa ve on veliko bolje od nas kaj ne sme več storiti in kako mora storiti določene stvari, da se bodo ponovili dogodki iz prejšnjih dirk. Ali se lahko podobne stvari ponovijo ? Ja lahko, saj je naslednja dirka v Monaku.”

Steiner je dejal, da je poizkušal prepričati Grosjeana naj ostane pozitiven.
“Mec dirko v Španiji sem se šel pogovorit z njim, saj vem kako je, ko se ti nekaj takega zgodi. Vsi smo že imeli kakšne slabe trenutke in veš kako je takrat. Rekel sem mu naj to čim prej pozabi, da ve kaj mora storiti in naj se osredotoči na naslednjo dirko, ter ostane pozitiven.”
Kazen je bila po njegovem mnenju neizogibna in dejal, da mora FIA pri kaznih ostati konstantna.
“Seveda je težko sprejeti to odločitev, toda, kar je bilo storjeno se ne da popraviti. Romain ni nič storil namerno, v nikogar se ni namerno zaletel. Upam samo, da bo FIA pri svojih odločitvah korektna do vseh, torej ko bo nekdo drug naredil kaj tega mora dobiti enako kazen.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish