Prihodnje leto BREZ DIRKE za MotoGP v BRNU

MotoGP: Alex Rins z zmago v Austinu prekinil Marquezovov ladavino
Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Na včerajšnji seji mestnega sveta v Brnu so svetniki odločili, da promotor Spolek pro pořádání Grand Prix, ki ga sestavljajo predstavniki republike Češke, Moravske regije in mesta Brno, v prihodnjem letu ne bo organiziral vsakoletne Velike nagrade Češke za prvenstvo MotoGP in spremljevalne serije.

V zadnjih petih letih je omenjeni konzorcij lastniku dirkališča Masarykov okruh, Karlu Abrahamu, za najem proge vsako leto plačal nekaj čez milijon evrov. Pri Dorni so izvedbo dirke v sezoni 2021 pogojevali s preplastitvijo dirkaške steze, kar naj bi stalo okoli 3,7 milijona evrov.

Češka država je, zaradi pandemije novega koronavirusa in temu primerno zaostrenih gospodarskih razmer, sporočila, da za omenjeni dogodek ne more nameniti dodatnih finančnih sredstev. V minulem letu so sicer zaradi odsotnosti gledalcev na tribunah Dorni namesto običajnih štirih plačali le milijon evrov pristojbin. Kljub temu v konzorciju poudarjajo, da se dogodek finančno pokrije le, če je na njem prisotnih vsaj 150.000 gledalcev.

Kot zamenjava za Brno se najpogosteje omenja portugalski Portimao, kot druga rezervna steza pa je navedeno dirkališče Igora Drive Circuit v bližini Sankt Peterburga v Rusiji.

Foto: Suzuki