Prihajajo višja krilca z dodatnimi lučmi

Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2018 .

FIA je sprejela še dodatne spremembe tehničnih pravil za prihodnjo sezono, ki bodo poskrbele za večjo vidnost in varnost. Zadnje krilce bo v novi sezoni višje za pet centimetrov, na nosilce krilca pa bodo dodane vertikalne LED luči, zaradi katerih bodo dirkalniki bolj vidni v dežju.

Dirkači naj bi letos imeli težave z vidljivostjo za sabo, to težavo pa je izpostavil incident med Sebastianom Vettlom in Carlosom Sainzom v Avstriji, kjer je Nemec na kvalifikacijah oviral Španca v Renaultu. Prav tako naj bi slabša preglednost igrala vlogo v incidentu v Belgiji, kjer je na zadnjem treningu Valtteri Bottas spregledal Stoffela Vandoorna in ga nehote stisnil na travo. Čeprav ga je moštvo opozorilo na prihajajoč dirkalnik je Finec spregledal McLarnovega dirkača. “Mislim, da je letos malce težje,” je Bottas komentiral trenutno stanje z ogledali. “Največja težava je položaj zadnjega krilca in njegova velikost, ter vidljivost v ogledalih. Zadnje krilce ovira neposreden pogled nazaj,” je pojasnil.

Pravila se bodo zato dotaknila tudi ogledal, ki bodo nameščena nižje in dlje od kabine dirkača, tako da moštva ne bodo mogla žrtvovati vidljivosti za boljšo aerodinamiko.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish