Prihaja reli Saturns

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2015 .

Naš najprestižnejši reli, ki je dobil po združitvi relija Saturnus in relija Velenje še večjo veljavo, bo dolg kar 310 kilometrov, dirkači pa bodo morali v samo enem dnevu prevoziti 153 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

Začelo se bo že v petek (29. maja) z večernim superspecialom ob jezeru, nadaljevalo pa v soboto (30. maja) z že omenjenimi 153 kilometri hitrostnih preskušenj, kar z drugimi besedami pomeni, da bodo dirkači v pregretih dirkalnih avtomobilih prebili kar 13 ur in pol!!! »Dirka bo tudi fizično zahtevna, ker bo v soboto zelo zelo dolga. Hitrostne preskušnje so sicer kratke, zato ne pričakujem velikih razlik na posameznih HP-jih, toda to še ne pomeni, da se zaostanki ne bodo kopičili,« je dejal Tim Novak. »Večina hitrostnih preskušenj je novih, ampak to ne bo težava, saj bodo nove za vse dirkače. Bo pa zame naš največji reli še toliko bolj zahteven, saj grem tik pred dirko en teden na nadaljevanje izbora FIA Academy na nemško dirkališče Sachsenring. Zato bom na start dirke prišel neposredno po osemurni vožnji, kar pomeni, da bom kar precej utrujen. Toda veselim se tako dirke kot tudi izbora, saj vem, da bo Academy odlična izkušnja, na kateri se bom lahko veliko naučil in upam, da bom kaj od tega znanja koristno uporabil že v Velenju,« je odkrito priznal Novak.
Čeprav je Fuchs Saturnus Rally Velenje 2015 za posadko Tim Novak in Uroš Ocvirk prva domača v letošnjem letu, bodo bili bolj kot na razvrstitev v državnem prvenstvu pozorni na dogajanje v mednarodnem pokalu Mitropa, v katerem po treh dirkah (od devetih) še vedno prepričljivo vodita. Dirkača v Škodi Fabii R2 imata s 151 točkami kar 27 točk prednosti pred Hrvatom Viliam Prodanom, 28 točk prednosti pred aktualnim državnim prvakom Aleksom Humarjem, 57 točk prednosti pred Grego Premrlom, 75 točk prednosti pred Nemcem Hermannom Gassnerjem in še točko več pred Italijanom Berndom Zanonom. Seveda pa je Tim Novak v tem pokalu, ki poteka neprenehoma že od leta 1965, vodilni tudi v razvrstitvi dirkalnikov na prednji pogon in med dirkači, mlajšimi od 25 let.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo