Prihaja prenovljena BMW serija 1

Avtor prispevka: , objavljeno 16. januarja 2015 .

Novice prihajajo iz Nemške proizvodnje BMW. Prihaja nova, prenovljena serija 1, ki ima nov obraz in zadnjico. Poigrali so se tudi z motorji, katerim so odvzeli 1 cilinder, kar pomeni da bo serijo 1 poganjal tri-cilindrski motor. Ta bo vstavljen v 1.5 litrško verzijo 116i, ki premore 108 konjskih moči, vendar pa bo njegov večji brat, 118i nosil standarden štiri-cilindrski motor, ki premore 134 konjskih moči. Prihajata tudi dva dizelska motorja, 116d z 115 konjskimi močmi, ter 125d z 221 konjskimi močmi in samo 121g CO2 izpustov na kilometer.

Prihaja pa tudi najboljši svoje vrste, 3.0 litrški, šest-cilindrski M135i, z 321 konjskimi močmi, kar je 5 več od prejšnega modela. Je tudi enaka količina kot premore M235i, bolj športna serija BMWja. S pravilno nastavitvijo sekvenčnega menjalnika, Vam lahko uspe priti do 100km/h v le 4.9 sekundah, ter do najvišje hitrosti 250km/h. Če se vrnemo na videz avtomobila, lahko pokomentiram, da so sprednje luči veliko bolj atraktivnega ter ostrega videza, vendar pa ima zdaj serija 1 tudi uradno identične žaromete kot sorodne serije 2, 3, 4 in 5. No na nasprotni strani, so pa na zadnji del vstavili zelo zanimive žaromete. Malo spominjajo na luči Mercedes-Benzove serije A, ter CLA, vendar pa se vsekakor opazi razlika.

Najzanimivejši dodatek v novo serijo 1, pa je aplikacija, da lahko s pomočjo satelitske navigacije varčujete z nafto oz. bencinom. Ko izberete avtomatični menjalnik bo avtomobil sam prestavil v višjo ali nižjo prestavo, glede na informacije, ki jih dobi preko satelitske navigacije o naprimer prihajajočem krožnem križišču, seriji zavojev, ali splošni ravnini avtoceste. Zelo zanimiva uporaba obstoječe tehnologije.

Prepričan sem, da jih bomo kmalu videvali tudi na naših cestah, saj bo kmalu po predstavitvi v Ženevskem avtosalonu, ki bo Marca letos, dosegljiv tudi na našem trgu. Cena pa bo med 20.000€ ter 40.000€ odvisno seveda od vrste motorja, dodatne opreme, ter lastnosti avtomobila.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj