Pri Williamsu nočejo Alonsa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2014 .

Veteran med inženirji formule ena, Pat Symonds meni, da moštvo Williams ni pripravljeno na prihod dirkača kova Fernanda Alonsa.

Špančevi odnosi z ekipo Ferrari so se močno ohladili zato za prihodnjo sezono išče novega delodajalca. Med ugibanji, kam bi lahko prestopil dvakratni svetovni prvak, se pojavlja tudi moštvo Williams, ki bi služil kot vmesna postaja pred prestopom v Mercedes v sezoni 2016.

Toda pri Williamsu so že potrdili, da bosta Valtteri Bottas in Felipe Massa zanje dirkala tudi v prihodnji sezoni, Symonds, ki je z Alonsom sodeloval, ko je Španec osvojil svoja naslova prvaka, pa meni da pri Williamsu še ne bi smeli razmišljati o takšnem dirkaču.

“Postopek oblikovanja zmagovalne ekipe še ni dokončan,” je pojasnil. “Na nekaj področjih se moramo še izboljšati. Zame je Fernando najboljši dirka na svetu, toda okrog sebe potrebuje ekipo, ki ga ima lahko pod nadzorom. Alonso od ekipe zahteva stvari, zaradi katerih bi se Williams znašel pod nezdravo količino pritiska in to bi zmotilo napredek moštva,” je še povedal Symonds.