Pri Toro Rosso presenečni nad napredkom

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2018 .

Pri ekipi Toro Rosso niso pričakovali tako velikega napredka, ki so ga prinesle izboljšave celotnega dirkalnika. Potem, ko sta oba dirkača ekipe Toro Rossa na prvi dirki v Avstraliji v kvalifikacijah končala v prvem delu in na kateri sta oba dirkačala končala brez uvrstitve na dirki so bile kvalifikacije v Bahrainu veliko uspešnejše. Novozelandec je le za desetinko sekunde zgrešil uvrstitev v zadnji del kvalifikacij, medtem, ko je Gasly končal na petem štartnem mestu. Hartley je dejal, da je za to odgovoren nov aerodinamičen paket, ki je ekipi prinesel glavno prednost.
“Dejstvo, da smo se danes odrezali tako dobro je zelo vzpodbudno. Mislim, da so bile ocene ekipe o izboljšavah, ki smo jih pripeljali manjše kot se je na koncu izkazalo. Izkazalo se je, da so te izboljšave velike. To je super, saj je navadno drugače.”

“Imel sem občutek, da bo ta vikend boljši od prejšnjega v Melbournu. Toda nisem pričakoval, da bo ta korak naprej tako velik. Tega ni pričakoval nihče v ekip, da bomo postali ena izmed vodilnih ekip s sredine tabele. Jasno, tu je bitka izjemno huda, toda vseeno je izjemen napredek. V Avstraliji nismo bili v tem boju, storili smo velik napredek.”

Kot je dejal Hartley so bile izboljšave predvsem dna dirkalnika in delih zavor. Njegov moštveni kolega je nove dele preizkusil že v petek, sam pa jih je šele v soboto na treningu in takoj čutil pozitivne učinke.

“Resnično je zelo velika razlika. Že takoj po prvem krogu sem komentiral kako bolje se dirkalnik obnaša.”

Njegov moštveni kolega Gasly je dejal, da so od izboljšav pričakovali manj kot desetinko sekunde na krog. Veliko vlogo naj bi pri tem imele same nastavitve dirkalnika, ki so v Bahrainu povsem drugačne kot so bile v Avstraliji.
“Glavni razlog so same nastavitve. Iz Avstralije smo jih morali precej spremeniti. Dirkališče v Melbournu je zelo specifično, zato je prišlo do velikih sprememb. V Bahrainu imamo podobne nastavitve kot smo jih imeli v na testiranjih v Barceloni.”
Dodal je še, da je bil njegov krog V Q3 najboljši krog v njegovi kratki karieri v Formuli 1.
“Nisem si mislim, da se bomo uvrstili v zadnji del kvalifikacij. Toda uspelo nam je in meni je uspel najboljši krog v moji kratki karieri v Formuli 1. Zelo sem zadovoljen.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish