Pri Suzukiju kažejo drugačno pot, da se nebi ponovilo leto 2011, ko so izstopili iz MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2020 .

Šef ekipe Suzukija Davide Brivio meni, da je z podpisom nove pogodbe obema aktualnima dirkačema Alexu Rinsu in Joanu Miru ekipa naredila korak v pravo smer v času krize z koronavirusom. Tako sta oba dirkača dobila potrditev, da imata zaupanje od ekipe Suzuki, čeprav tega v letošnji sezoni ni bilo možno dokazati. Klub temu, da je imel Suzuki na razpolago veliko dirkačev, ki še niso imeli novih pogodb v drugih ekipah se ni odločil za snubljenje dirkačev, kot so Dovizioso ali Quartararo. Nasprotno so se odločili za podaljšanje pogodb aktualnima dirkačema in s tem so pokazali tudi pravičnost do njiju, saj se bosta lahko še naprej dokazovala.

Suzuki je pred leti že doživel hladen tuš, saj je moral zaradi finančne krize, ki se je pojavila v letu 2008, kasneje v letu 2011 izstopiti skupaj z moštvom Kawasaki (2009) iz MotoGP. Koronavirus pa je v svet MotoGP ponovno prinesel krizo iz katere se bo po mnenju šefa ekipe Suzuki lažje rešili in podpis novih pogodb je pot v pravo smer.

Zdi se, da zna biti ta kriza mnogo večja od finančne krize leta 2008, saj se je prodaja avtomobilov in motociklov skoraj, da povsem ustavila in ekipe, kot so Suzuki nimajo veliko prihodkov in s tem morajo zmanjšati stroške na vseh področjih tako tudi v ekipi za MotoGP.

Pravi korak v to smer je naredila Dorna, ki je do konca sezone 2021 ustavila razvoj motociklov in s tem veliko znižala stroške vsem ekipam.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish