Pri Sauberju presenečeni nad napredkom Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 21. marca 2015 .

Šefinja ekipe Sauber Monisha Kaltenborn je priznala, da od Ferrarijevega motornega agregata za letošnjo sezono ni pričakovala tako velikega koraka naprej. Namreč Ferrari je kot kaže drug najboljši proizvajalec motorjev v formuli ena, takoj za Mercedesom, kateremu se je letos precej približal. Še posebno pa so pri Ferrariju napredovali glede na Renault, nekateri pravijo, da so čez zimo naredili korak naprej, ki bi naj bil vreden nekje sekundo na krog, če ne še več.

Kaltenbornova tako pravi: “Naredili so zares velik korak naprej, opravili so fantastično delo in nas prijetno presenetili. Nikoli ni vse na dirkalniku, potrebno je urediti celotno verigo, vse dele in sestaviti pravi paket.” Seveda niso samo želje, amak po lanski sezoni, ko Sauber ni osvojil nobene točke sedaj ekipa že po prvi dirki preseneča s Felipejem Nasrjem, ki je osvojil kar peto mesto: “Naredili smo velik korak naprej, za kar gre veliko zaslug pripisati Ferrariju. Lani za to nismo imeli možnosti, letos pa smo kot kaže na pravi poti.”

Sicer Kaltenbornova opozarja, da to ne bo nujno rešilo ekipe, saj so bili v preteklosti že v podobni situaciji in niso uspeli pridobiti sponzorjev: “Leta 2012 smo dosegli dober rezultat v Avstraliji, a potem v ponedeljek ni bilo sponzorjev, ki bi nas želeli podpreti. Torej uspeh ni nujno tudi povezan s sponzorji, za to je potreben čas. Vsekakor pa smo z rezultatom povedali ljudjem, da smo nazaj in da lahko pozabimo lansko sezono, ki se ne sme več ponoviti. Povedali smo, da se želimo izboljšati, še vedno se želimo in to smo tudi dokazali.”

Foto: Sauber

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish