Pri Red Bullu z velikimi upi

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2014 .

Kljub temu, da ima dirkališče v Austinu kar nekaj dolgih ravnin, so se lahko pri Red Bullu dosledno kosali z Merecedesom in na koncu z Danielom Ricciardom osovjili tudi mesto na odru za zmagovalce. Poleg tega pri Red Bullu pravijo, da njihovo pomanjkanje konjskih moči pomeni tudi sekundo na krog, za kar so seveda krivi pri Renaultu, a čez zimo bi lahko rešili tudi to, pravi šef ekipe Christian Horner: “Če pogledamo kako velik minus imamo pri konjskih močeh, lahko hitro ugotovimo, da je premagati Williams nekaj neverjetnega.

V ZDA smo tako uspeli narediti pomemben korak naprej, s čimer smo dokazali, da imamo sicer dober dirkalnik in pravega dirkača, potrebujemo pa boljši motor. Če bomo torej čez zimo uspeli najti nekaj pravih rešitev, bi se lahko v prihajajoči sezoni dostojno kosali z Mercedesom. Tudi v letošnji sezoni lahko še marsikaj dosežemo, če bomo le kar se da najbolje eliminirali naše minuse.

Menim, da smo varni na drugem mestu med konstruktorji, kljub temu pa želimo opraviti dobro delo tudi na zadjih dveh dirkah sezone. Sezono torej želimo zaključiti čim višje, vsja tako dobro kot v ZDA, kjer je Daniel opravil po slabem startu res neverjetno delo.”

Foto: Red Bull