Pri Red Bullu upe polagajo v posodobitve dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 2. marca 2014 .

Moštvo Red Bull na letošnjih predsezonskih testiranjih doživlja pravo nočno moro. Pred zadnjim dnevom testiranj so v enajstih dneh zbrali komaj 239 krogov, kar je več kot trikrat manj od 802 testnih krogov, ki so jih naprimer opravili pri moštvu Mercedes.

Avstrijsko ekipo pestijo težave z električno napeljavo, ter baterijami sistema ERS.

“Nismo v ravno najboljšem položaju, toda ne moremo pomagati. Vsi si želimo odpraviti težave, toda to ni mogoče čez noč. Lahko le upamo, da bomo zadnji dan imeli manj težav in da bomo sezono začeli solidno. Vendar zaenkrat je zanesljivost dirkalnika zelo vprašljiva,” je dejal Sebastian Vettel. “Težko je reči, kako dolgo bomo potrebovali, da odpravimo težave. Mislim da se bo veliko stvari rešilo čez dva tedna, ko bomo na dirkalniku imeli veliko novih delov.

Težave so pustile posledice, delov pa ne moremo dobiti kar čez noč. S tega stališča menim, da se bo stanje v nekaj tednih izboljšalo.”

Aktualni prvak pa je prepričan, da bo Red Bullov dirkalnik RB10, ko bodo odpravili težave s pregrevanjem, zelo dober. “Nismo prav veliko vozili, toda iz tistih nekaj krogov, ki smo jih opravili, stvari zgledajo obetavno, zato mislim, da ko rešimo težave, nam bo šlo dobro.”