Pri Red Bullu so zaskrbljeni

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2013 .

 
Marc Surer, nemški komentator formule ena trdi, da so obrazi vodilnih pri Red Bullu po zadnjih testiranjih v Barceloni kazali zaskrbljenost. “Pri Red Bullu so bili zaskrbljeni. Do Mercedesa jim je manjkalo dve sekundi, kar je veliko, pa četudi je Vettel vozil z veliko goriva,” je izjavil Surer v pogovoru za T-Online. “Bili so presenečeni tudi nad hitrostjo Ferrarija, a še najbolj jih je presenetil Mercedes,” trdi Surer.

Toda kaj bi lahko šlo pri Red Bullu po zlu, če se pravila od lani niso veliko spremenila? “Pri Red Bullu sprva niso želeli preizkušati novih delov, da jih konkurenca ne bi mogla kopirati,” je prepričan Surer. “A na zadnjih testiranjih, ko so jih preizkusili, ti niso delovali tako, kot so pričakovali. Dirkalnik ni bil nič hitrejši, kot prej.”

Druga možnost je, da pri Red Bullu skrivajo svoj potencial, zato si je precej več rezerve pri napovedih pustil Niki Lauda, delničar in član upravnega odbora Mercedes-Benza. “Presrečen sem, da smo na zadnjih testiranjih pokazali, da smo hitri. Vendar pa se tudi zavedam, da rezultati testiranj ne nosijo velike teže, saj ne vemo v kakšni meri so druge ekipe blefirale.”

Lauda pa seveda dopušča tudi možnost, da se je Red Bullova prednost preprosto stopila, na račun boljšega razvoja tekmecev. “Vsi so precej izenačeni, ker ni prišlo do velikih sprememb pravil,” meni Lauda. “Če imaš počasen dirkalnik, poskušaš ujeti najboljše. Pri Red Bullu so lani imeli dirkalnik, ki je bil razvit do samih mej pravil, zato so imeli precej manj prostora za izboljšanje. Mi imamo dober dirkalnik, o tem ni dvoma,” ocenjuje Avstrijec. “Toda kako dobri smo v primerjavi z Red Bullom bomo videli šele na prvi dirki,” je še dodal.