Pri Red Bullu navdušeni nad Hondo 

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2019 .
Pri moštvo Red Bull so bili zelo zadovoljni po končanem prvem testnem dnevu v Barceloni, predvsem z novimi Hondinimi pogonskimi sklopi. Japonski proizvajalec naj bi namreč zagotovil najboljšo namestitev motorja, ki so ga kadarkoli imeli.

Avstrijsko moštvo je ob koncu lanske sezone Renaultove pogonske sklope zamenjalo za Hondine, v luči dolgoročnega cilja, da ponovno osvojijo naslov svetovnega prvaka. Že prvi dan, ki je minil brez večjih težav je moštvu prinesel precej zadovoljstva in dodatne vzpodbude za nadaljevanje. Max Verstappen je opravil 128 krogov in postavil četrti čas.

“Moč motorja je odločilen faktor, vendar pa ima tudi namestitev samega motorja v dirkalnik zelo pomembno vlogo, ta je letos ena najboljših kar smo jih kadarkoli imeli,” je podaril vodja moštva Christian Horner.

“Ko samo pogledaš kako natančno je motor vključen v sam dirkalnik. Resnično lepo za videti. Celoten inženirski del moštva je, kar se tiče same namestitve motorja skupaj s Hondo opravil izjemno delo tako, da vse deluje kot najboljša švicarska ura.”

O uspešnosti naveze Red Bull Honda je govoril tudi vodja moštva Toro Rosso Franz Tost, ki je prepričan, da lahko Red Bull že letos poseže po zmagah.

Na vprašanje novinarjev ali deli mnenje Franza Tosta je Horner odgovoril:
“Prepričan sem, da bo tudi Tost letos stal na odru za zmagovalce. Seveda je lepo biti tako navdušen in optimističen kot je Franz. Zelo smo zadovoljni zaradi našega sodelovanja s Hondo, ki je primer pravega sodelovanja med moštvom in njenim dobaviteljem. Povsem drugače kot je bilo to v pretekli sezoni. Že sedaj namreč vidimo prednosti tega.”

“Zavedamo pa se, da bo to dolgotrajen proces, ne pričakujemo čudežev. Potreben bo čas, da se obe strani še bolje spoznamo, prepoznamo prednosti in slabosti. Tako bomo skupaj rasli in napredovali.”

Horner je poudaril tudi zelo dobro pripravljenost Honde na letošnja testiranja ter naprednost njihovega načrta, ki naj bi bila veliko boljša kot je bilo v preteklih sezonah z Renaultom.

“Že v lanski sezoni smo videli zelo velik naprdek s strani Honde pri Toro Rossu. Naša odločitev je namreč temeljila ravno na teh pridobljenih podatkih. Zelo sem zadovoljen z do sedaj videnim.”

“Prvič v dvanajstih letih imamo v naši tovarni štiri popolne motorje. To se še ni zgodilo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish