Pri Mercedesu zaradi težav z zavorami skoraj ob zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2015 .

Na današnji veliki nagradi Bahrajna sta imela dirkača Mercedsa Nico Rosberg in Lewis Hamilton velike težave z zavorami, kar jih je na koncu skoraj stalo zmage. Namreč, ko je Rosberg zapeljal steze, ga je nemudoma prehitel Kimi Raikkonen, ki pa je na koncu še dohitel Lewisa Hamiltona. Če bi bilo nekaj več krogov, bi verjetno brez težav videli zmago Ferrarija.

Po dirki je Rosberg dejal: “Želel sem dohiteti Lewisa, a to je bilo nemogoče, saj sem imel preveliko težav z zavorami. Dva kora pred koncem dirke so mi skoraj povsem odpovedale in zato sem zapeljal s steze. Nekako sem dirkalnik pripeljal domov, a bilo je težko.” Tudi Hamilton je potarnal nad zavorami: “Zavore so se na koncu precej ogrele. Pred seboj sem imel kar nekaj prometa, zaradi česar ni bilo svežega zraka in zavore so postale zares vroče. Sicer pa to ni bil večji problem.”

Moto športni šef Mercedesa Toto Wolff je po dirki dejal, da so vse skozi spremljali pnevmatike in da je bila zadeva vse skozi zelo kritična. Očitno se je Ferrari precej približal Mercedesu, oziroma so slednji postali “šlampasti.”