Pri Mercedesu še iščejo pravo ravnotežje

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2013 .

 

Tako Nico Rosberg kot Lewis Hamilton sta priznala, da sta na današnjih prostih treningih imela nemalo težav z iskanjem pravega ravnotežja na dirkalniku, zato Mercedesova dirkača upata, da bo inženirjem čez noč uspelo najti rešitve. Rosberg je današnji dan končal na osmem mestu, na 90-minutnih treningih pa je bil zanj največji izziv najti kompromis med hitrostjo dirkalnika ter gumam prijaznimi nastavitvami.

“Danes smo uspeli opraviti vse, kar smo si za prva dva treninga zastavili,” je povedal Rosberg. “Toda jasno je, da nismo bili tako dobri, kot na prejšnjih prostih treningih. Dirkalnik je bil močno podkrmarjen, videli pa smo, da bodo med dirko zadnje gume zelo obremenjene.

Težava pri iskanju ravnotežja na dirkalniku je v tem, da če hočeš čim manj obrabiti zadnje gume, moraš dirkalnik nastaviti tako, da je močno podkrmarjen, zaradi česar izgubljaš čas. Čez noč nas čaka še veliko dela, saj moramo najti pravo ravnotežje za jutri in za dirko.”

Rosbergom moštveni tekmec, Lewis Hamilton je bil od Nemca nekoliko slabši. Britanec pa pravi, da se je potrebno vprašati, če so pri Mercedesu z nastavitvami ubrali pravo pot. “Danes smo delali marljivo, kot še nikoli, a dirkalnika nam ni uspelo nastaviti tako, kot bi radi. Na prvem treningu sem imel nekaj težav, ki smo jih dio drugega treninga uspeli popraviti, pa vendar moramo ugotoviti, kje izgubljamo čas in najti več hitrosti.

Nastavitve dirkalnika smo spremenili v smeri, za katero smo menili, da bo ustrezala tej stezi, toda to moramo preučiti in se prepričati, če je bila pot, ki smo jo ubrali, pravilna. Vročina slabo vpliva na gume, zato je dobro da smo lahko odpeljali toliko dolgih nizov, kjer smo zbrali pomembne podatke. Nismo tako daleč od vrha, kot kažejo današnji časi, toda čaka nas veliko dela in pred nami je težka bitka,” je povedal prvak iz sezone 2008.

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje