Pri Mercedesu bi pozdravili morebiten prihod Porscheja v Formulo 1

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2018 .

Porsche se je udeležil zadnjega sestanka glede novih pravil pogonskih enot za sezono 2021, ki potekajo že vse od lanskega oktobra, sicer pa še niso ničesar obljubili Liberty Mediji in ne mednarodni avtomobilistični zvezi (FIA). Kot je znano naj pri Porscheju ne bi razmišljali o vrnitvi v Formulo 1 s svojo ekipo, ampak le kot proizvajalec pogonskih enot. Pri Red Bullu in Williamsu si naj bi želeli morebitnega sodelovanja. Ekipa Williams je v preteklosti z njimi že sodelovala. Toto Wolf je dejal, da bi rad videl Porsche v Formuli 1.
“Večja kot je konkurenca bolj uživamo v tekmovanju. Očitno so zainteresirani, kar je super.”
Wolf je ob tem dodal, da pogovarjanja glede pravil za sezono 2021 še potekajo, niso la lri Porscheju edini, ki se spogledujejo z vstopom v Formulo 1.
“Naslednji teden se pogovori nadaljujejo in vedeli bomo več. Veliko je še nejasnega zato bodo naslednja pogajanja zelo napeta.”
“Za nas je pomembno, da je v Formuli 1 pomembna učinkovitost ter zelenost. Cel svet gre v to smer. Mora biti jasno določena smer za sezono 2021. Upam, da bo po naslednjem tednu več stvari bolj jasnih.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish