Pri Marussii našli 3 sekunde!

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2014 .

Max Chilton in ekipa Marussia sta danes presenetila, saj je Anglež dosegel najhitrejši čas dneva, ki je bil kar tri sekunde boljši od njegovega najboljšega časa na kvalifikacijah za VN Španije, ki je pred dvema dnevoma potekala na isti stezi.

Chilton je pojasnil, da so toliko boljši čas dosegli zgolj z izboljševanjem nastavitev, kar pomeni, da bi zgolj z boljšimi nastavitvami lahko dirkalnik Marussie na štartu v Španiji stal celo na četrtem mestu, pred Valtterijem Bottasom z Williamsom, ki je v soboto v zadnjem delu kvalifikacij postavil čas 1:26.632.

“Za nami je uspešen dan. To da smo ga končali kot najhitrejši pa je še dodaten bonus,” je dejal Chilton. “Čez cel dan smo se izboljševali in to, da smo dirkalnik z nastavitvami tako močno izboljšali, je zelo velik korak od tega, kar smo bili zmožni na dirki pred dvema dnevoma.

Pogoji so bili dopoldan kar težki. Nekaj krat so mi blokirala kolesa in sem zapeljal v pesek. Toda v vsakem primeru je dobro imeti nekaj izkušenj s takšnimi pogoji, saj nas čaka kar nekaj dirk, kjer nam bo to mogoče prišlo prav.

Po premoru za kosilo, ko se je vreme izboljšalo, smo začeli delati na izpopolnjevanju nastavitev. Program smo izvajali korak po koraku in uspelo nam je potrditi vse zaključke, ki smo jih potegnili iz dirke in lahko smo zelo zadovoljni, da smo dirkalnik pripeljali do tega nivoja.

Ostane nam še en dan testiranj in mislim, da bomo Barcelono lahko zapustili precej močnejši,” je še dodal Chilton, ki bo dirkalnik jutri predal moštvenemu kolegu Julesu Bianchiju.

Foto: Marussia

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish