Pri KTM-u razkrili kaj letos pričakujejo od Pedra Acoste

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2024 .

Pedro Acosta velja za enega največjih motociklističnih talentov zadnjih let. Španec je že v svoji krstni sezoni osvojil naslov v Moto 3. Tudi v srednjem tekmovalnem razredu se ni zadržal dolgo. Že v svoji drugi sezoni je suvereno pokoril konkurenco ter tako letos dobil priložnost nastopanja v elitnem razredu za moštvo GASGAS.

Prav zaradi vsega naštetega in dejstva, da je v letošnji sezoni edini novinec bo vanj uprtih veliko oči. Številni od njega pričakujejo velike stvari že od samega začetka, toda pri KTM-u želijo nekoliko umiriti žogico ter tako vsaj nekoliko zmanjšati pritisk nanj.

Nicolas Goyon, vodja njegove ekipe je dejal, da morajo biti pričakovanja zelo realistična.

“MotoGP ni več tak kot je bil še pred desetimi leti, ko so se nekateri novinci že od samega začetka sezone borili za uvrstitev na oder za zmagovalce. Sedaj je prvenstvo veliko bolj izenačeno poleg tega pa so tudi motocikli postali vse zahtevnejši za razumevanje.”

“Veliko je gumbov in stikal, ki jih mora dirkač znati uporabljati. To zahteva čas. Pedru moramo dati nekaj časa, da spozna motocikel ter se ga privadi. Navijačem želim sporočiti naj bodo potrpežljivi. Menim, da so uvrstitve okrog desetega mesta zelo dober cilj za začetek.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje